Do góry

Desery Przepis na:

Sernik na zimno z truskawkami

Sernik na zimno z truskawkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2237 Ocena: 13532

Dodano:

Odsłon: 4099

Sernik smakuje w każdej postaci.

Składniki

  • Składniki:
  • Twaróg 1 kg
  • Cukier puder ½ szklanki
  • Śmietanka 30% 1 szklanka
  • Galaretka cytrynowa 2 opakowania
  • Galaretka truskawkowa 1 opakowania
  • Truskawki świeże 40 dag
  • Chałwa lub herbatniki 1 opakowanie
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Truskawki opłukać, oczyścić z szypułek i pokroić. Twaróg zmielić, zmiksować z cukrem, śmietanką. Galaretkę cytrynową rozpuścić w ½ litra gorącej wody i przestudzić. Następnie miksując dalej ser dodać letnią galaretkę. Tortownicę posypać wiórkami i pokruszoną chałwą, wylać masę serową i ułożyć równomiernie truskawki. Sernik wstawić do lodówki do schłodzenia. Galaretkę truskawkową przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu, zalać dobrze schłodzony sernik, wstawić ponownie do lodówki do następnego dnia. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

babcitereskiciasta 21 maja Wygląda pysznie i ślicznie w dodatku z tak pasującym talerzykiem.:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

slodkisentyment 19 maja O tak, sernik zawsze i wszędzie,. Pycha :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń