Do góry

Desery Przepis na:

Sernik na zimno z truskawkową galaretką

Sernik na zimno z truskawkową galaretką

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 46

Dodano:

Odsłon: 545

Sernik na zimno z truskawkową galaretką

Składniki

  • 125 g biszkoptów okrągłych,
  • 1 szklanka naparu z herbaty,
  • 500 g twarogu,
  • 250 g serka mascarpone,
  • 2 serki waniliowe ( po150g),
  • 2-3 łyżki cukru pudru,
  • 500 ml śmietany 30%,
  • 4 galaretki truskawkowe.
5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Herbatę zaparzamy i studzimy.

    Biszkopty nasączamy w herbacie i wykładamy na formę (25x25).

    2 galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia i lekkiego stężenia.
    Do twarogu dodajemy serek mascarpone i serki waniliowe, miksujemy.
    Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno i delikatnie łączymy z twarogiem.
    Dodajemy tężejącą galaretkę.
    Mieszamy i wlewamy do formy.
    Wstawiamy do lodówki.
    2galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy.
    Tężejącą wlewamy delikatnie na wierzch ciasta.
    Schładzamy w lodówce aż galaretka stężeje całkowicie.
    Przechowujemy lodówce.



    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń