Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniki, to ciasta, które cieszą się w naszej rodzinie ogromnym wzięciem. Dzisiaj kolejny, przygotowany bez pieczenia a równie smaczny.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 187
Polecam.
Odsłon: 881
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 183
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9290
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 187
Polecam.
Odsłon: 881
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 183
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9290
Składniki
Zmielone ciastka wymieszać z roztopionym, letnim masłem i wyłożyć dno tortownicy o średnicy 28 cm. Każdą z trzech kolorowych galaretek rozmieszać osobno w jednej szklance wody. Odstawić do stężenia. Następnie pokroić w kostkę. Żelatynę rozmieszać w 1/2 szklanki wody, odstawić do ostygnięcia. Do misy miksera przełożyć ser z cukrem i miksować na puszystą masę. Dodać śmietankę, sok i otartą skórkę z cytryny. Następnie wlać wciąż płynną ale nie za gorącą żelatynę. Mikser wyłączyć, misę wyjąć a do masy serowej dodać pokrojone galaretki. Delikatnie wymieszać. Przelać do tortownicy i wstawić do lodówki na pół godziny by masa serowa stężała. W tym czasie rozmieszać 2 galaretki w trzech szklankach wody i odstawić do przestygnięcia. Na masie serowej ułożyć winogrona lub inne owoce i całość zalać galaretką.