Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 284
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 98
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 142
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 276
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 114
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 284
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 98
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 142
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 276
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 114
Składniki
12 porcji, 20 min
Ciasteczka pokrusz. Masło stop, wymieszaj z okruszkami. Masą wylep spód tortownicy. Twaróg połącz z jajkami, cukrem, mąką, sokiem i skórką z cytryny. Ucieraj 3 minuty mikserem ustawionym na niskie obroty. Potem je zwiększ. Dolej śmietanę, ucieraj kilka minut.
Dwa kawałki folii aluminiowej ułóż na krzyż na blacie. Na środku postaw tortownicę ze spodem z ciasteczek. Unieś wystające kawałki folii, owiń nimi brzeg tortownicy. Na spód wyłóż 1/2 masy serowej i umyte owoce. Przykryj je pozostałą masą.
Formę ustaw w żaroodpornym naczyniu z wrzątkiem. Woda powinna sięgać do wysokości ok. 3 cm tortownicy. Sernik piecz godzinę w temp. 175°C. Schłodź. Udekoruj kisielem i karmelem.Źródło: Naj