Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno, to jedno z moich najbardziej ulubionych ciast. Z dodatkiem owoców smakuje jeszcze lepiej i sprawia, że zjadam go ze smakiem :)
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 54
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 29
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 173
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 788
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 54
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 29
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 173
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 788
Składniki
Dno prostokątnej formy wyłożyć folią spożywczą i podłużnymi biszkoptami. Ser zmiksować z cukrem pudrem i śmietanką. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, następnie rozpuścić w kąpieli wodnej. Zahartować masą serową i stale miksując przelać do pozostałej masy. Na końcu dodać pokrojone w kostkę owoce i całość delikatnie wymieszać. Masę serową od razu przełożyć na biszkopty, schować do lodówki by masa stężała.
Truskawki zagotować z brązowym cukrem, zmiksować. Gotujące się owoce zdjąć z ognia i przesypać do nich galaretki, energicznie mieszając by całe się rozpuściły. Ostudzony mus przelać na masę serową i ciasto na noc schować do lodówki.
Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem i na przystroić każdy kawałek ciasta rozetką z bitej śmietany. Dać po kawałeczku np. brzoskwini. Smacznego!