Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik częściowo pieczony z musem truskawkowym to świetna propozycja na nadchodzące święta i nie tylko ;)
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 141
Polecam.
Odsłon: 224
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 63
...ale pyszny.
Odsłon: 147
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 141
Polecam.
Odsłon: 224
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 63
...ale pyszny.
Odsłon: 147
Składniki
Zmiksowane ciastka połączyć z cukrem i stopionym masło, wyłożyć dno okrągłej formy. Jaja połączyć z cukrem, serem i budyniem. Dokładnie zmiksować. Masę serową przelać na spód, wyrównać i włożyć do nagrzanego do 160 stopni piekarnika.
Piec ok. 80 min. Ostudzić i na kilka godz. schować do lodówki. Rozmrożone truskawki wymieszać z cukrem. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuścić we wrzątku, po czym zahartować i połączyć ze śmietanką. Na ostudzony spód przelać śmietankę i mus truskawkowy, który patyczkiem należy wymieszać ze śmietanką.
Ciasto na noc schować do lodówki. Na drugi dzień delektować się smakiem ;) Smacznego!