Do góry

Desery Przepis na:

Sernik Pinacolada

Sernik Pinacolada

Autor: Pobitegarybarbary

Przepisów i artykułów: 153 Ocena: 1228

Dodano: 14.07.2017

Odsłon: 12939

Przepyszne połączenie kokosu i masy ananasowej. Idealne na lato

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Masło podgrzewaj do czasu aż się roztopi. Połącz z pokruszonymi ciastkami. Masą wyłóż dno tortownicy (26 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Żelatynę rozpuść w małej ilości wody. Twaróg zmiel dwukrotnie. Ubij przy pomocy miksera z cukrem. Dołóż mascarpone Miksuj. Dodaj kremówkę. Ubijaj do czasu aż masa zgęstnieje. Wsyp wiórki kokosowe. Wymieszaj. Dołóż żelatynę i dokładnie zmiksuj. Masę twarogową wyłóż na blaszkę. Ananasy pokrój na mniejsze kawałki. Rozdrobnij (użyj blendera). Sok z ananasów wlej do szklanki. Dolej tyle wody aby otrzymać szklankę płynu. Podgrzej. Rozpuść w ananasowym płynie galaretkę. Tężejącą galaretkę wymieszaj z musem. Wylej na ciasto. Schłodź ciasto w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń