Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik pistacjowy"
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 128
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 263
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 100
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3331
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 128
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 263
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 100
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3331
Składniki
Pistacje wsyp do miski i miksuj blenderem do momentu, aż zaczną zbijać się w mokre grudki. Wlej mleko skondensowane i znów krótko zmiksuj. Domieszaj serek mascarpone, serek śmietankowy i aromat. Śmietanę kremówkę schłodź, ubij i połącz z masą.
Mleko mocno podgrzej, wsyp żelatynę, mieszaj, aż się rozpuści, przestudź. Wlej wąskim strumieniem do masy serowej i wymieszaj. Maliny opłucz, osusz.
Tortownicę wyłóż folią spożywczą. Wlej masę. Łyżeczką uformuj niewielkie wgłębienia. Włóż w nie maliny. Sernik wstaw do lodówki na całą noc. Podawaj udekorowany listkami mięty.Źródło: Naj