Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik pod galaretką"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 55
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 150
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 189
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 397
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 55
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 150
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 189
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 397
Składniki
Przepis przysłała Sylwia Ładyga z Brzegów
Biszkopt: białka ubij, dodając po łyżce cukru, żółtka, mąkę przesianą z kakao. Połącz. Piecz ok. 20 min w 170°C.
Masa: dwie galaretki rozpuść w 300 ml gorącej wody. Twaróg zmiel, połącz z sokiem cytrynowym, cukrami i tężejącą galaretką. Kremówkę ubij, połącz z masą. Rozsmaruj na biszkopcie, schłodź.
Pozostałe galaretki rozpuść w 700 ml wody. Sernik udekoruj pomarańczami, polej galaretką. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie