Do góry

Desery Przepis na:

sernik przekładany

sernik przekładany

Autor:

Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 3781

Dodano:

Odsłon: 64233

smaczny , duży i efektowny serniczek

Składniki

  • Biszkopt:
  • 6 jajek
  • szklanka cukru
  • szklanka mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 5 łyżek kakao
  • 4 łyżki śmietany 30%
  • Ser:
  • 1 kg sera
  • 1,5 szklanki cukru
  • .6 jajek
  • 1 margaryna
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki grysiku
  • aromat cytrynowy
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. biszkopt: białka ubić na sztywno, utrwalić cukrem, dodać żółtka ubijać na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao i śmietanę , lekko wymieszać , podzielić ciasto na pół i upiec z tego dwa biszkopty ( można upiec jeden i przekroić.

  2. Ser: margarynę utrzeć z cukrem, następnie dodawać po jednym jajku i po trochę sera ( ser nie może być z wiaderka ) potem dodajemy mąkę kaszę i zapach i łyżkę proszku do pieczenia.

  3. Formę wysmarować tłuszczem, wyłożyć folią aluminiową położyć pierwszy placek na wierzch dać połowę sera na ser drugi placek i na to reszrę sera , piec cały sernik jedną godzinę . jak ostygnie wyłożyć z foremki i wierzch udekorować startą białą czekoladą

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (24)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wika07 20 stycznia 2013 Super ciasto POLECAM :) zrobiłam z kwaśną śmietaną i rodzynkami wyszło rewelacyjne :) pozdrawiam :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

marbet 17 kwietnia 2011 Mam pytanie czy to znaczy ze biszkopt jest pieczony dwa razy?
dziekuje
Beata

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

zuzikus 19 stycznia 2011 Sernik jest b.dobry !!! czesto bedzie goscil na mojim stole :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mari 01 stycznia 2011 Wrzuciałam sobie do ulubionych i wkrótce zamierzam zrobic :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anulkaw30 11 listopada 2010 Sernik naprawdę wspaniały... Zrobił furorę w mojej rodzinie... :D

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

frygfryda 19 października 2010 Sernik pyszniutki. Moja teściowa powiedziała, że nigdy w życiu nie jadła lepszego sernika. Nie mogłam nigdzie kupić gęstej śmietany 30%, więc dałam 18% i myślę, że nie miało to wpływu na jakość ciasta, bo wyszło super smaczne. Pozdrawiam...

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wioleta333 16 października 2010 frygfrydo śmietana ma być gęsta, najlepiej 30%, a blacha 40x25 cm

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

frygfryda 16 października 2010 Jakiej wielkości blachę użyć do tego ciasta? Czy śmietana ma być gęsta czy płynna ? Będę wdzięczna za szybką odpowiedź...

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

pusieczek2 10 października 2010 z takim przepisem spotykam się pierwszy raz,tak mnie zaciekawił,że na pewno go upiekę,do ulubionych:))

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń