Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo pyszny i aromatyczny sernik a przy tym nie wymagający dużo pracy :))
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
ciasto: wszystkie składniki wsypujemy do miseczki lub na stolnicę i zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na 2 części. Blachę wyłożyć papierem pergaminowym i z 1 części ciasta układać mniej więcej koło siebie takie kupki z kawałków ciasta.
Masa serowa: masło utrzeć z cukrem następnie dodawać stopniowo po jednym żółtku, następnie ser, budynie, zapach lub startą skórkę, rodzynki. Do tych 6 białek możemy dodać jeszcze te 2 co zostały z ciasta i ubijamy na puszystą pianę. Delikatnie dodajemy do masy serowej i mieszamy. Gotową masę serową wykładamy na wcześniej poukładane kupki z ciasta. Wyrównujemy ser i układamy takie same kupki z ciemnego ciasta jak na spodzie. Pieczemy w 180 stopniach przez 1 godzinę. Smacznego