Do góry

Desery Przepis na:

Sernik śnieżnobiały.

Sernik śnieżnobiały.

Autor:

Przepisów i artykułów: 2211 Ocena: 13071

Dodano:

Odsłon: 525

Super serniczek ba szczególną okazję.

Przygotowanie

  1. Wykonanie ciasta:
    Mąkę posiekać z masłem lub margaryną, dodać resztę składników i zagnieść kruche ciasto- następnie chwilę schłodzić .Dużą tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia , przenieść rozwałkowane ciasto, wyciągnąć brzegi, nakłuć widelcem. Posypać wiórkami kokosowymi i podpiec w temperaturze 200 stopni – następnie ostudzić.

    Wykonanie sera:
    Ser zmielić i dodawać po łyżce do utartego masła, z białek ubić pianę z odrobiną soli , następnie z cukrem . Dosypać kaszę mannę dodać aromat cytrynowy(1/2 szt.) i całość lekko wymieszać.

    Wykonanie polewy:
    Składniki polewy zagotować, cały czas mieszając. Zdjąć z ognia dodać 1 łyżkę żelatyny rozpuszczonej w 1 łyżce gorącej wody . Ostudzić i letnią polewą ozdobić sernik.


  2. Wykonanie placka;
    Boki tortownicy wysmarować tłuszczem, wylać ser na podpieczony placek i piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut. Wyjąć z pieca i po 10 minutach ostudzić , następnie ozdobić polewą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń