Do góry

Desery Przepis na:

Sernik trójkolorowy

Sernik trójkolorowy

Autor: Gennewife

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 10

Dodano: 23.02.2011

Odsłon: 1993

Wyprubowany i smaczny:) Galarteki według uznania, ale żeby były różnego koloru. Nie wiem właściwie dlaczego nazywa się "Sernikiem", ale zawsze tak było, więc tak podaję.

Składniki

  • biszkopty okrągłe, Zależy od wielkości brytfanny
  • sok z brzoskwiń, Do polania biszkotpów
  • galaretki, 3 op.
  • serek homogenizowany waniliowy, ok. 4
  • Brzoskwinie w zalewie, lub inne owoce, Do smaku
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Posmarować masłem brytfannę (najlepiej okrągłą, a przynajmniej my takiej używamy) i wyłożyć na nią biszkopty tak, aby szczelnie ją zakrywały.

  2. Pokropić je sokiem z brzoskwiń.

  3. Rozrobić pierwszą galaretkę z serkiem i ostrożnie wylać to na biszkopty.

  4. Kiedy będzie lekko tężeć, wylać na nią drugą, a potem zrobić to samo z trzecią (można użyć dowolnej ilości galaretek, ale optymalne są 3)

  5. Jeśli ma się ochotę, można udekorować ciasto brzoskwiniami umieszczając je w galaretce zanim ta zdąży stężeć.

  6. Wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc), aby dobrze stężało.

  7. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

marysia11082 24 stycznia 2012 ROBIĘ PODOBNY Z SERA W WIADERECZKU /1KG./ WYCHODZI ŚLICZNY I KOLOROWY.NA WIERZCH TEŻ DAJĘ SAMĄ GALARETKĘ A W SEZONIE ZE ŚWIEŻYMI OWOCAMI.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń