Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyprubowany i smaczny:) Galarteki według uznania, ale żeby były różnego koloru. Nie wiem właściwie dlaczego nazywa się "Sernikiem", ale zawsze tak było, więc tak podaję.
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 90
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 176
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 90
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 176
Składniki
Posmarować masłem brytfannę (najlepiej okrągłą, a przynajmniej my takiej używamy) i wyłożyć na nią biszkopty tak, aby szczelnie ją zakrywały.
Pokropić je sokiem z brzoskwiń.
Rozrobić pierwszą galaretkę z serkiem i ostrożnie wylać to na biszkopty.
Kiedy będzie lekko tężeć, wylać na nią drugą, a potem zrobić to samo z trzecią (można użyć dowolnej ilości galaretek, ale optymalne są 3)
Jeśli ma się ochotę, można udekorować ciasto brzoskwiniami umieszczając je w galaretce zanim ta zdąży stężeć.
Wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc), aby dobrze stężało.
Smacznego!!!