Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik wiedeński"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 110
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 717
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 32
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 386
Polecam.
Odsłon: 454
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 110
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 717
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 32
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 386
Polecam.
Odsłon: 454
Składniki
Utrzyj twaróg z dodatkiem 25 dag serka i 10 dag cukru. Dodaj jajka, śmietanę, 2 łyżki mąki pszennej i mąkę kukurydzianą. Resztę serka połącz z pozostałą mąką.
Dosyp cukier i dolej ok. 4 łyżki wody. Zagnieć ciasto, owiń je w folię i wstaw do lodówki na 30 minut.
Po tym czasie wylep nim tortownicę i wstaw na kwadrans do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C.
Na podpieczony spód wyłóż masę i piecz 50 minut.
Gotowy sernik oprósz cukrem pudrem.Źródło: Telemax