Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik wiedeński"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 55
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 149
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 185
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 395
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 55
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 149
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 185
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 395
Składniki
Ser trzykrotnie przepuść przez maszynkę. Jajka przelej wrzątkiem, rozbij i oddziel żółtka od białek.
Żółtka utrzyj z cukrem pudrem i margaryną. Do masy stopniowo dodawaj ser. Następnie wlej zapach do ciast (może być waniliowy) i całość dokładnie wymieszaj.
Z białek ubij sztywną pianę. Delikatnie połącz ją z masą, a na koniec dodaj bakalie.
Wstaw sernik do piekarnika rozgrzanego do 180°C, piecz godzinę. Gotowy posmaruj czekoladową polewą i udekoruj skórką pomarańczową.
Czas: 45 min, 1 porcja = 270 kcal.Źródło: Kurier TV