Do góry

Desery Przepis na:

Sernik wiedeński

Sernik wiedeński

Autor: mala73

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano: 01.11.2011

Odsłon: 2173

..dobre polecam ;)

Składniki

  • ser biały zmielony(półtłusty), 1kg
  • Jaja, 7sztuk
  • cukier, 1,1/2 szkl
  • 1 kostka margaryny( może być palma)
  • mąka ziemniaczana lub budyń śmietankowy, 2 łyżki
  • zapach pomarańczowy
  • zapach pomarańczowy( polowa)
  • rodzynki
  • opak.ciastek szkolnych lub 1 op. biszkoptów
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żółtka utrzeć z cukrem.Do tej masy dodawać stopniowo ser,rozpuszczoną margarynę,mąkę ziemniaczaną,zapach pom.,rodzynki(wcześniej sparzone wrzątkiem).Ubić pianę z białek,dodać i delikatnie wymieszać.Wyłożyć formę ciastkami i dodać ciasto.Piec ok 50 min/180 st.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń