Do góry

Desery Przepis na:

Sernik z bezą

Sernik z bezą

Autor: Chwila_dla_Ciebie

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19045

Dodano: 24.06.2008

Odsłon: 0

Przepis wart wypróbowania: "Sernik z bezą"

Składniki

  • 1 kg sera białego dwukrotnie mielonego
  • 17
  • 5 dag masła
  • szklanka cukru
  • 8 jajek
  • olejek cytrynowy
  • puszka brzoskwiń
  • sól
  • dwa opakowanie budyniu waniliowego. Beza: cztery białka
  • osiem łyżek cukru pudru
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Masło utrzyj z cukrem. Dodaj żółtka, olejek cytrynowy i budynie, cały czas miksując. Dodaj ser, zmiksuj. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, dodaj do ciasta, delikatnie połącz.

  2. Ciasto wlej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułóż dokład nie osączone z zalewy brzoskwinie (możesz je pokroić). Piecz 50 minut w temp. 170°C.

  3. Beza: białka ubij z cukrem pudrem na sztywną pianę. Posmaruj ciasto. Piecz jeszcze 10 minut w tej samej temp. Ostudź, udekoruj bitą śmietaną.

  4. Czas przygotowania: 85 min. Ilość porcji: 12. Cena za porcję: 2,50 zł.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń