Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik z bezą i brzoskwiniami"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 17
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 533
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 738
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 32
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 17
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 533
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 738
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 32
Składniki
Z podanych składników zagnieść szybko ciasto, podzielić je na dwie części. Jedną wyłożyć na blachę i lekko podpiec. Drugą włożyć do lodówki.
Margarynę utrzeć z cukrem, stopniowo dodawać jajka. Następnie dokładać na przemian ser i budyń. Masę wyłożyć na ciasto. Na nią wyłożyć pokrojone w kostkę, odcedzone brzoskwinie. Piec około 90 min w temp. 180°C.
Białka ubić na sztywno, dodając stopniowo cukier i na koniec kisiel. Masę bezową wyłożyć na brzoskwinie, na wierzch pokruszyć resztę ciasta. Piec jeszcze ok. 30 min w temp. 160°C.
Do masy serowej możesz dodać skórkę startą z wyparzonej pomarańczy albo aromat, np. pomarańczowy, waniliowy, rumowy.
ok. 140 minutŹródło: Twoje Imperium