Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik z białą czekoladą i truskawkami Z białą czekoladą i truskawkami"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 121
Polecam.
Odsłon: 745
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 97
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 121
Polecam.
Odsłon: 745
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 97
Składniki
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji 1,90 zł
Ser miksujemy z cukrem, wanilią i skórką startą z cytryny. Po chwili dodajemy gęstą część mleka kokosowego (pozostałą na dnie puszki wodę kokosową zachowujemy). Nadal miksujemy.
Żelatynę namaczamy w 2 łyżkach odstawionej wody kokosowej. Gdy napęcznieje, dolewamy jeszcze 2-3 łyżki wody kokosowej i sok z cytryny. Nie dopuszczając do zagotowania, podgrzewamy, mieszając tak długo, aż ziarenka żelatyny się rozpuszczą.
Do ciepłej żelatyny wlewamy roztopioną czekoladę, a potem 2-3 łyżki masy serowej. Tak zahartowaną żelatynę wlewamy do masy serowej i całość ucieramy na gładką masę.
Tortownicę lekko natłuszczamy. Na spodzie układamy dekoracyjnie warstwę umytych truskawek. Zalewamy masą serową i na kilka godzin wkładamy do lodówki. Dekorujemy według uznania.
Wartość odżywcza jednej porcji 257 kcal. Białko 8,7 g. Tłuszcz 29 g. Węglowodany 39 gŹródło: Rewia