Do góry

Desery Przepis na:

sernik z bitą śmietaną i śliwkami

sernik z bitą śmietaną i śliwkami

Autor: kokalala

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 728

Dodano: 28.10.2012

Odsłon: 7982

serniczek na kruchym spodzie ze śliwkami i bitą śmietaną

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. do przesianej mąki dodać masło, cukier puder i śmietanę. Wyrobić kruche ciasto, uformować kulę i wstawić do lodówki na godzinę. Nastpnie ciasto rozwałkować i wyłożyć do torownicy wysmarwanej margaryną i posypaną bułką tartą. Upiec w temp. 200 stopni przez około 10-15 minut.

  2. oddzielić zółtka od białek. Zółtka ubić z cukrem i cukrem na puszystą masę. Dodać twaróg (dwukrotnie zmielony) i wsypać budyń.

  3. ubić na sztywno białka ze szczyptą soli, dodać do masy serowej. wymieszać. Śliwki ułożyć na cieście, zalać masą serową. Piec około 1 godzinę w tmp. 180 stopni.

  4. Białą czekoladę rozpuścić na parze. Letnią dodać do ubitej na sztywno kremówki. Wyłoyć na upieczone i wysudzone ciasto. Udekorowć strkwaną mleczną czeladą. sacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

zonia1 16 lutego 2013 Robiłam ten sernik z przepisu "Ewa gotuje",ale to ten sam sernik.Jest pyszny i z ta smietaną dobrze smakuje.Bez sliwek tez jest pyszny.Polecam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

panka 28 października 2012 Apetyczny sernik, zabieram do ulubionych :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń