Do góry

Desery Przepis na:

SERNIK Z BRZOSKWINIAMI

SERNIK Z BRZOSKWINIAMI

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 246

Dodano:

Odsłon: 54006

Smaczny i prosty

Składniki

  • CIASTO:
  • 1 1/2 szklanki mąki
  • 1/2 kostki kasi lub innej margaryny
  • 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • masa :
  • 1/2 kg twarogu
  • 1/2 litra mleka
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1 budyń waniliowy
  • 1/2 kostki margaryny
  • 1 jajo
  • białka na wierzch :
  • 4 białka
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1/2 szklanki cukru
  • puszka brzoskwiń
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ciasto: wszystkie składniki zagnieść i wyłożyć na blachę o dowolnej wielkości

  2. masa serowa : wszystkie składniki utrzeć na jednolitą masę na koniec dodać mleko ,powstanie coś w rodzaju zupy mlecznej ,wylać na przygotowane kruche ciasto ułożyć pokrojone w ćwiartki brzoskwinie

  3. białka : ubić na sztywną piane ,dodawać w małych ilościach cukier i na koniec dodać mąkę taką pianę wykładamy na masę serową

  4. piec około 45-50 minut w 180 stopniach ostudzony można polać roztopioną czekoladą

  5. smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

poczatkujaca87 16 stycznia 2013 robilam i powiem szczerze ze mnie nie zachwycil :/ wyszedl zbity zero puszystosci taki ciezki a szkoda bo myslalam ze bedzie leciutki i niebiansko smaczny :P w kazdym razie sernik nie dla mnie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kstr54 06 kwietnia 2012 czy do tego coiasta nie dajemy zoltek,ani smetany????

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bulina 20 grudnia 2010 Przepis jest na standardową blaszką o wielkości mniej więcej 36cm na 25 cm ,co do powiększenia ilości sera ja daje 4 kostki po 200 gram pół tłustego ,do tego sernika nie używam sera z wiaderka raz zrobiłam i mi nie smakował ,sera nie trzeba mielić wystarczy rozetrzeć dukaczką do ziemniaków a puzniej ucierać pałką drewnianą ,ja osobiście ucieram mikserem na najwyższych obrotach

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lea_k 19 grudnia 2010 Czy w przypadku użycia dużej blaszki, można użyć 1 kg sera? Czy trzeba zwiększyć ilość innych składników??

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 12 października 2010 serników nigdy dość a ten twój super się prezentuje

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mimi619 12 października 2010 Pycha musi być :D A jak wygląda pięknie.... MMM :D


Pozdrawiam !

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bulina 12 października 2010 to jest przepis na dużą blachę ,a zdjęcie odrobinkę powiększyłam dla lepszego efektu

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 12 października 2010 Jestem na diecie ,ale na mały kawałek bym się skusiła tak apetycznie wygląda.Miałaś mało twarogu rozumiem ,że forma była mała ,bo wyszedł Ci wysoki -)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń