Do góry

Desery Przepis na:

sernik z budyniem

sernik z budyniem

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 228

Dodano:

Odsłon: 15777

"żelazne" ciasto u mnie w domu ściągnięte z zeszytu mamy;)

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zagnieść ciasto ze podanych składników i wyłożyć na blachę. ( ciasto jest takie ani lejące ani stałe trudne do rozsmarowania ale takie ma być)

  2. ugotować budyń czekoladowy i gorący wyłożyć na surowe ciasto. odstawić do wystudzenia.

  3. Margarynę utrzeć z cukrem i stale ucierając dodawać na przemian serek i żółtka, a następnie wsypać budyń śmietankowy i wymieszać.

  4. na koniec lekko mieszając połączyć ze sztywną pianą i wyłożyć na zimny budyń.

  5. piec ok 40 min w temp. 180-200 stopni. po wystudzeniu polać polewą czekoladową można też posypać kokosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gemka 11 sierpnia 2010 no jesli chodzi o wielkosc serkow to takie zwykle danio to byly ale moga tez byc inne tergo typu;)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

oli_2004 18 lipca 2010 Czy mozna podać wielkość tych serków homogenizowanych Z góry dziekuje ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gemka 09 lipca 2010 foremka ma dokładnie 25x40cm:) i ciesze się ze się spodobał przepis

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 09 lipca 2010 Czy możesz podać wymiary foremki? Ciekawa propozycja.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń