Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik z chałwą i czekoladą"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Rozpuszczone, przestudzone masło łączę z pokruszoną chałwą i wafelkami, przekładam do tortownicy (o śr. 22 cm). Wstawiam do lodówki.
Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Ser miksuję z pudrem i dodaję przestudzoną czekoladę. Żelatynę przygotowuję wg przepisu na opakowaniu, miksuję z masą czekoladową. Wylewam spód i znów wstawiam do lodówki.
Śmietanę ubijam, dodaję cukier i jogurt. Galaretki rozpuszczam w 1,5 szklance gorącej wody i tężejące wlewam do masy śmietankowej. Dodaję umyte, pokrojone truskawki (kilka zostawiam do dekoracji). Wylewam na sernik. Gdy schłodzi się i stężeje, dekoruję truskawkami i posypką.
Polecam to przepyszne ciasto, bo cieszy oko i podniebienie. Agnieszka Rybak z Pruszcza Gd.Źródło: Kobieta i życie