Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik z czekoladowymi ciastkami"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 58
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 186
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 115
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 58
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 186
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 115
Składniki
Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia. Ciastka pokrusz, wymieszaj z rozpuszczonym masłem, wyłóż na spód. Żółtka oddziel od białek. Ser, część cukru i masło utrzyj mikserem. Resztę cukru dodaj do żółtek, utrzyj mikserem do białości, wymieszaj z serem. Kaszę mannę, budyń, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia wymieszaj, dodaj do masy i zmiksuj.
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodaj do masy, wlej olejek, wymieszaj łyżką. Piecz 50 minut w temp. 180°C. Po wystudzeniu sernik udekoruj ciastkami.
Czas około 2 godzin.
Jeśli chcesz, by sernik był wyjątkowo puszysty, do masy sernikowej dodaj łyżeczkę suchych drożdży lub półtorej łyżeczki proszku do pieczenia. Następnie dodaj ubite białka, dokładnie wymieszaj, wlej do formy i piecz godzinę. Najlepszym serem do sernika jest ser pełnotłusty mielony kilkakrotnie. Możesz też dodać do masy kilka łyżek tłustej śmietany.Źródło: Dobry Tydzień