Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne ciasto, a przy tym łatwe w wykonaniu.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 125
Polecam.
Odsłon: 202
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 47
...ale pyszny.
Odsłon: 108
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 125
Polecam.
Odsłon: 202
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 47
...ale pyszny.
Odsłon: 108
Składniki
Białka ubić z połową cukru, żółtka utrzeć z pozostałym cukrem. Obie masy łączymy , dodajemy mąkę z proszkiem, dosypujemy kakao. Ciasto wylać na blachę (25x37) wyłożoną papierem. Piec ok. 30 min w 180 stopniach.
Ser zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Śmietanę ubić i dodać do masy serowej. Dodać namoczoną wcześniej i rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę.
Biszkopt nasączyć wg uznania( u mnie była woda z alkoholem), posmarować dość grubo dżemem. Połowę masy serowej wylać na ciasto, ułożyć delicje i na to wylać pozostały ser.
Ciasto posypać czekoladą lub jak zastygnie polać polewą. Smacznego !!!