Do góry

Desery Przepis na:

Sernik z figami

Sernik z figami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12881

Dodano:

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Sernik z figami"

Składniki

  • 20 dag mąki pszennej
  • 4 jajka
  • 20 dag masła
  • 15 dag cukru
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 15 dag zmielonych orzechów laskowych
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Dekoracja: 15 dag suszonych fig
  • 10 dag rodzynek
  • 10 dag migdałów w słupkach
  • cukier puder do posypania
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia, solą i zmielonymi orzechami. Masło utrzyj z cukrem. Jajka wbij do miski, roztrzep widelcem i stopniowo dodawaj do masła. Porcjami wsypuj mąkę, wymieszaj.

  2. Masę przelej do tortownicy. Piecz godzinę w temp. 170°C. Udekoruj bakaliami, posyp cukrem.

  3. CZAS: około 1,5 godziny

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń