Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z galaretką"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7776
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7776
Składniki
Dwie galaretki rozpuść w 2,5 szklanki gorącej wody, ostudź i przelej do okrągłej miski, wyłożonej folią. Gdy zaczną gęstnieć, dodaj połowę jagód, przemieszaj i schłodź.
Trzecią galaretkę rozpuść w 250 ml wody i schłodź. Tężejącą wymieszaj ze zmiksowaną śmietaną z cukrem pudrem.
Na dnie tortownicy ułóż biszkopty. Na środku wyłóż galaretkę. Dookoła rozłóż masę i jagody.
60 min ? Stopień trudności: średni ? Kalorie: 220
<strong>Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>Źródło: Super TV