Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik z galaretką i brzoskwiniami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 75
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 189
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 75
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 189
Składniki
Białka oddziel od żółtek. Ubij, stopniowo dodając cukier. Miksując na niskich obrotach, dodawaj po jednym żółtku. Dodaj obydwie mąki, wymieszaj łyżką.
Okrągłą tortownicę z wyjmowanym brzegiem wyłóż papierem do pieczenia. Nakładaj małe porcje masy, tworząc biszkopciki. Piecz 15 minut w 180°C, wyjmij, wystudź.
Dwie galaretki wsyp do garnuszka, zalej litrem wrzątku, wymieszaj, ostudź. Dwie pozostałe rozpuść w osobnych naczyniach, ostudź. Ser zmiksuj. Dodaj do niego cukier puder i dwie galaretki, wymieszaj.
W formie ułóż upieczone biszkopty, na nich obrane ćwiartki brzoskwini. Galaretkę posiekaj,wymieszaj z masą. Wylej masę na ciasto, chłodź 2 godz. Udekoruj mandarynkami i galaretką.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień