Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z gruszkami i migdałową pianką jest bardzo puszysty, delikatny i smaczny. Rozpływa się w ustach.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 842
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 129
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9249
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 842
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 129
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9249
Składniki
Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia, dodać cukier puder, starte na tarce zimne masło, żółtka, ocet i siekać do połączenia się składników, zagnieść ciasto, podzielić na 3 części. 1 część ciasta zawinąć w folię i włożyć na pół godziny do zamrażarki, resztę do lodówki.
Ser zmielić w maszynce, zmiksować z mlekiem i olejem.
Białka ze szczyptą soli i cukrem ubić na sztywną pianę. Następnie ciągle ubijając dodawać stopniowo żółtka (tak jak na biszkopt). Masę jajeczną połączyć z serem, budyniem i aromatem.
Ciasto z lodówki rozwałkować, włożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę o wymiarach 34/20 cm. Wyłożyć masę serową i obrane bez gniazd nasiennych, pokrojone gruszki.
Białka z odrobiną soli i cukrem pudrem ubić na sztywną pianę. Delikatnie wymieszać z octem, mąką ziemniaczaną i aromatem, wyłożyć na masę serową z gruszkami.
Na wierzch na tarce o dużych oczkach zetrzeć zamrożone ciasto. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 1 godziny.