Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo aromatyczny i smaczny,połączenie jabłek i sera świetnie się sprawdziło.Dodatek rodzynek i czekolady to strzał w dziesiątkę.Serdecznie polecam:)
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 117
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 362
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 242
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3464
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 117
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 362
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 242
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3464
Składniki
W tortownicy o średnicy 22cm na spodzie ułożyć herbatniki. ser zmiksować z kisielami ,jajkami,cukrem,cukrem waniliowym i olejkiem. Pod koniec dodać rodzynki,pokruszoną czekoladę i zmiksować. Ser wylać do tortownicy. Obrane jabłka pokroić na ćwiartki a z nich wykrawać plastry półksiężyców. Układać na wierzchu sernika lekko wciskając do środka. Dać do nagrzanego piekarnika do 160st.podpiec 10min.a potem zwiększyć temp.do 180st,i piec do zrumienienia wierzchu. Po upieczeniu wyłączyć piekarnik uchylić lekko drzwiczki i zostawić w nim sernik na 10min. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!