Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik z jabłkami w migdałach"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 81
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 71
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 81
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 71
Składniki
Jabłka obierz, pokrój na cząstki. W garnku stop 30 g masła. Dodaj 50 g cukru i sok cytrynowy. Włóż jabłka i duś 10 min. Odstaw do wystudzenia. Stop 150 g masła. Mąkę wymieszaj w miseczce z 100 g cukru i szczyptą soli. Wlej stopione masło. Zagnieć ciasto i schłódź w lodówce.
Tortownicę wysmaruj tłuszczem. Spód wylep ciastem. Twaróg zmiel i wymieszaj ze śmietaną, 150 g cukru oraz jajkami. Dodaj budyń i skórkę z cytryny. Dobrze wymieszaj.
Jabłka odcedź, ułóż na cieście. Przykryj masą serową. Posyp płatkami migdałowymi. Piecz w 175 st. C 30 minut. Posyp 3 łyżkami cukru i ułóż pokrojone w kosteczki masło.
Zwiększ temp. do 200 st. C i piecz 20 min. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 90 minut 300 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień