Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z konfiturą rabarbarową"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 79
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 79
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Mąkę przesiej. Dodaj do niej masło, posiekaj. Wsyp cukier, wbij jajko, żółtka. Szybko zagnieć ciasto, włóż je na pół godziny do lodówki.
Ser przekręć kilkakrotnie przez maszynkę do mielenia mięsa. Masło utrzyj, dodając po jednym żółtku. Wsyp ser, ucieraj. Ubij białka ze szczyptą soli. Dodaj do masy ubite białka i mąkę ziemniaczaną. Piecz 60 minut w temperaturze 180°C.
Rabarbar uduś z cukrem i kilkoma łyżkami wody, przetrzyj przez sito. Przed podaniem ciasta polej konfiturą cały wierzch. Posyp wiórkami.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień