Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczny sernik na kruchym cieście z rozpływającym się w ustach kremem :)
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 97
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 39
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 108
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 97
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 39
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 108
Składniki
Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto, wyłożyć na blaszkę.
Ser: żółtka utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym, dodać ser , budyń i zimną roztopioną margarynę (na końcu po rozrobieniu masy serowej dodaję 3 białka ubite na sztywną pianę ponieważ ser wychodzi za suchy). Masę serową wylać na ciasto.
KREM: Z podanych składników ugotować budyń, do gorącego budyniu dodać kostkę masła lub margaryny i mieszać do połączenia, odstawić do ostygnięcia, co jakiś czas mieszając. W międzyczasie utrzeć 7 żółtek i 20 dkg cukru pudru, następnie połączyć z zimnym budyniem, na końcu dodać pianę ubitą z 7 białek (można dołączyć 2 białka, które nam zostają z sera). Tak przygotowany krem wylać na ser i wstawić do piekarnika.