Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z makiem"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 537
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 762
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 537
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 762
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
ciasta zagnieć, zawiń w folię i włóż do lodówki. Wylep ciastem blachę. Piecz 15 minut w temperaturze 200°C.
Mak sparz, osącz i zmiel dwa razy. Utrzyj go z cukrem i żółtkami. Dodaj aromat i bułkę oraz pianę z białka. Nałóż na ciasto.
Masło utrzyj z cukrem i żółtkami. Dodawaj po łyżce sera. Delikatnie dodaj pianę z białek. Masę serową wyłóż na makową. Piecz godzinę w temperaturze 180°C.Źródło: Takie jest życie