Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32549
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 45
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 69
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 909
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 327
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32549
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 45
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 69
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 909
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 327
Składniki
Mąkę wymieszaj z cukrem pudrem, 1 jajkiem i masłem. Zagnieć ciasto. Schładzaj je 45 minut. Maliny rozmroź, zmiksuj z łyżeczką cukru. Obydwa sery utrzyj z resztą cukru, budyniem i 4 jajkami. Dodaj sok z cytryny. Masę rozdziel. Jedną część wymieszaj z musem malinowym.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Ciasto rozwałkuj, plackiem wylep formę. Na spód nałóż na przemian porcje masy jasnej i różowej. Przemieszaj. Piecz godzinę w temp. 175 st. Wystudź. Śmietanę ubij, zrób z niej rozetki na serniku. Udekoruj syropem i płatkami migdałowymi.
ok. 1 godziny i 15 minut. Chłodzenie ciasta ok. 45 minut. 1 porcja ok. 350 kcal.Źródło: Tina