Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik z mango"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 154
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 197
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 400
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 154
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 197
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 400
Składniki
Roztop masło. Ciastka rozdrobnij blenderem na proszek, dodaj roztopione masło, wymieszaj. Spód oraz boki tortownicy wylep masą ciasteczkową i wstaw do lodówki na ok. 60 minut.
Dwa mango obierz, usuń pestki, rozdrobnij blenderem na gładki mus. Do miski wbij jajka, dodaj cukier, mus z mango i zmiksuj. Następnie nie przerywając miksowania stopniowo dodawaj twaróg. Na koniec dodaj proszek budyniowy, wymieszaj. Masę serową wylej na schłodzony ciasteczkowy spód. Piekarnik nagrzej do temp. 180°C, wstaw tortownicę, piecz ok. 60 min. Gdy sernik przestygnie, wstaw go do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc.
Żelatynę zalej połową zimnej wody, odstaw, by napęczniała. Mango obierz, rozdrobnij blenderem na mus. Przełóż do rondelka, wlej pozostałą wodę, zagotuj. Zdejmij z ognia, dodaj żelatynę, mieszaj, aż żelatyna się rozpuści. Dopraw cukrem. Chłodny mus wylej na sernik, wstaw do lodówki, by masa stężała.
(bez czasu oczekiwania): 50 minut Porcja: 450 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie