Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny serniczek na chrupiącym spodzie. Polecam przepis :)
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 142
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7490
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 192
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 100
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 204
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 142
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7490
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 192
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 100
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 204
Składniki
Sposób przygotowania spodu; Mąkę i cukier wysypać na blat. Dodać zimną margarynę. Posiekać nożem i zagnieść rękami. Uformować kulę, owinąć ją we folię i umieścić w lodówce na 1/2 godziny. Po tym czasie, ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować i wyłożyć nim dno formy uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 160* ok. 20 minut.
Sernik ; Masło ucieramy mikserem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy ser. Po połączeniu masła z serem dodajemy po jednym żółtku, cukier puder, cukier waniliowy oraz skrobię ziemniaczaną. Na końcu do masy dajemy ubite na sztywno białka. Mieszamy delikatnie szpatułką. Sernik wylewamy na upieczone zimne ciasto. Pieczemy w 180 * ok 40 minut. masy sezamową i karobową mieszamy ze sobą i smarujemy nią upieczone i wystudzone ciasto. Smacznego.