Do góry

Desery Przepis na:

SeRnIk z PiErZyNkĄ

SeRnIk z PiErZyNkĄ

Autor: agolinka2010

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 286

Dodano: 03.06.2011

Odsłon: 13631

Rozpływa się w ustach;)

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto : 5 żółtek,2 szklanki mąki pszennej,2 łyżki kakao,1 kostka margaryny,3 łyżki cukru,2 łyżeczki proszku do pieczenia.Zagniatamy.2/3 ciasta wykładamy na blachę, a 1/3 do lodówki( na kruszonkę)

  2. Masa serowa : 2 jajka ubić z 3/4 szklanki cukru i 1 cukrem waniliowym,dodajemy 1 kg sera z wiaderka( Mój Ulubiony).Dodać 2 budynie śmietankowe w proszku,125 gram masła stopionego( chlodnego) Wymieszać wszystko.Dodać 1 puszkę pokrojonyvch brzoskwiń w kostkę.

  3. Pierzynka: 5 białek ubić .Następnie na samym końcu dodać szklankę cukru pudru.Dodać 1 szklankę suchego maku, 10 dag wiórków kokosowych,1 łyżeczkę proszku do pieczenia,1 łyżkę mąki ziemniaczanej.

  4. Zatem: 2/3 ciasta wykładamy na blachę ( 25x40) . Na to ciasto nakładamy masę serową, następnie na masę serową kładziemy pierzynkę.

  5. Na pierzynkę " skubiemy" 1/3 ciasta z lodówki.

  6. Pieczemy około 60 min. w temperaturze 175 stopni. SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń