Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialny sernik, który robi się niezwykle szybko. Bez spodu z ciasta, bez mąki, ale za to ze wspaniałą polewą czekoladową. Odkąd zrobiłam go po raz pierwszy dla domowników, żaden inny sernik nie przypadł im do gustu tak bardzo jak ten. Wypróbujcie go, a przekonacie się sami :)
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1036
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1036
Składniki
100 g masła roztapiamy i studzimy. Żółtka ubijamy ze szklanka cukru, cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodajemy zmielony twaróg, ostudzone masło, budyń (proszek). Pianę z białek ubijamy na sztywno, mieszamy delikatnie z masą. Wykładamy na kwadratową blachę, wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 65 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu zostawiamy 15 minut w piekarniku.
Polewa czekoladowa Przygotowujemy polewę - masło, mleko, kakao, cukier puder podgrzewamy mieszając do uzyskania jednolitej masy. Polewamy sernik i pozostawiamy do ostygnięcia.