Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 96
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 157
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 330
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 47
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 60
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 96
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 157
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 330
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 47
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 60
Składniki
Ciasto: Wszystkie składniki włożyć do dużej miski i zagnieść z nich elastyczne ciasto. Następnie przełożyć je na stolnicę i wyrabiać. Gotowe ciasto rozwałkować i wyłożyć nim dno blaszki z papierem do pieczenia. SER: Margarynę rozpuścić w rondelku i zostawić do ostygnięcia. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Ser, żółtka, cukier, budyń, cukier waniliowy i proszek do pieczenia wrzucić do miski i delikatnie wszystko miksować. Następnie wlać rozpuszczoną margarynę i nadal miksować do połączenia składników. Dodać rodzynki i wymieszać za pomocą łyżki. Na końcu dodać ubite białka i delikatnie wymieszać łyżką. Tak przygotowaną masę serową wylać na kruche ciasto. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C na około 45 minut. Gotowy sernik posypać cukrem pudrem.