Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik z rodzynkami i truskawkami"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 64
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 798
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 64
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 798
Składniki
na ciasto posiekać i szybko zagnieść. Wylepić nim tortownicę.
Twaróg zmiksować z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Wymieszać z mąką ziemniaczaną, pianą z białek i rodzynkami. Wyłożyć masę na ciasto. Piec godzinę w temp. 180oC.
Przygotować galaretkę. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i cukrem żelującym. Na serniku ułożyć połówki truskawek, zalać gęstniejącą galaretką, udekorować bitą śmietaną i ozdobami.
Przed wrzuceniem rodzynek do masy twarogowej warto je namoczyć i obtoczyć w mące. Dzięki temu nie opadną na spód. Dotyczy to też innych bakalii, jeśli ktoś woli je od rodzynek.Źródło: Twoje Imperium