Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno na biszkopcie z dużą ilością truskawek. Pyszne i bardzo wciągające ciasto nie jednemu przypadnie do gustu tym bardziej, że sezon truskawkowy w pełni i trzeba go maksymalnie wykorzystać.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 312
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 81
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5088
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32680
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 355
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 253
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 312
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 81
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5088
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32680
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 355
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 253
Składniki
Wykonanie: biszkopt: 1.Białka ubić na sztywno. 2.Stopniowo wsypać cukier. 3.Dodawać po jednym żółtku i po każdym dobrze zmiksować. 4.Małymi porcjami dodać przesianą wcześniej mąkę ale wmieszać ją na bardzo małych obrotach miksera lub ręcznie szpatułką. 5.Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. 6.Piec w temp. 160°C około 30-40 minut lub do tzw. suchego patyczka.
masa serowa: 1.Twaróg zemleć dwu, trzy krotnie. 2.Śmietanę ubić na sztywno i dodać część cukru pudru. 3.Do ubitej śmietany dodać twaróg, pastę waniliową, mleko w proszku oraz wcześniej namoczoną żelatynę w kilku łyżkach wody. 4.W razie potrzeby dosłodzić masę cukrem pudrem. 5.Masę wylać na ostudzony biszkopt i wcisnąć w nią część pokrojonych truskawek. 6.Wstawić do lodówki na 1-2 godziny. 7.Pozostałe truskawki przekroić na pół i układać na ciasto. 8.Polać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki na ok.1-2 godziny.