Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno z dodatkiem lekko kwaskowatych owoców, podany np. w upalne popołudnie, to istna rozkosz dla podniebienia ;)
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 55
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 99
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 38
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 55
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 99
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 38
Składniki
Herbatniki zmiksować na miał i połączyć ze stopionym masłem. Dno tortownicy wyłożyć przygotowanym "spodem", schować do lodówki. W gorącej wodzie rozpuścić galaretki i ostudzić. Oba sery zmiksować z cukrem i amaretto. W osobnym naczyniu ubić na sztywno śmietankę. Do sera wlać ostudzoną galaretkę i zmiksować. Na końcu przełożyć śmietankę i szybko mikserem połączyć z całością. Masę serową przelać na ciasteczkowy spód.
Od razu powtykać umyte i osuszone truskawki pokrojone w plasterki (kilka owoców zostawić do dekoracji). Ciasto schować do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Na drugi dzień na wierzchu poukładać plasterki kiwi i truskawek, lub jak się komu podoba :) Smacznego!