Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z wiśniami"
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 149
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 587
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 932
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 149
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 587
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 932
Składniki
Wiśnie rozmroź, osącz z soku, skrop sokiem z pomarańczy i wrzuć na rozgrzaną patelnię. Wsyp 20 dag cukru. Podgrzewaj, aż owoce znów puszczą sok. Zmniejsz ogień, podgrzewaj, aż sok odparuje. Odłóż, by ostygły. Herbatniki pokrusz, wymieszaj z masłem i miodem. Masą wyłóż formę.
Twaróg zmiel. Jajka utrzyj z resztą cukru pudru, mąką, śmietaną i skórką pomarańczową. Utrzyj z twarogiem dodawanym małymi porcjami. Delikatnie wymieszaj z zimnymi wiśniami. Nałóż do formy, wstaw do piekarnika nagrzanego do 180oC, piecz ok. 40 minut. Ostudź.
Zimny sernik wstaw na noc do lodówki. Przed podaniem polej karmelem.
Ale prosty karmel
łyżki cukru wrzuć na suchą patelnię, podgrzej bez mieszania. Gdy ściemnieje, zalej 4 łyżkami wody i wymieszaj.Źródło: Naj