Do góry

Desery Przepis na:

Sernik z wkładką

Sernik z wkładką

Autor:

Przepisów i artykułów: 66 Ocena: 807

Dodano:

Odsłon: 618

Sernik tradycyjny ale z wkładką z wafelków

Składniki

  • twaróg półtłusty 1 kg
  • masło 20 dag
  • cukier 30 dag
  • jajka 6 szt.
  • budyn waniliowy lub smietankowy 2 op.
  • zapach cytrynowy i pomaranczowy
  • rodzynki
  • paczka wafelków Pryncypałki / z Biedronki /
  • cukier puder i troche wody na lukier
> 6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Rozcieramy masło z cukrem pudrem mikserem albo w makutrze .Dodajemy 6 żółtek i ucieramy . Po łyżce dajemy zmielony twaróg , 2 budynie waniliowe , parę kropli zapachu cytrynowego i pomarańczowego ,rodzynki / wcześniej namoczone i obsypane w mące / , na końcu dodajemy delikatnie , dobrze ubitą pianę z białek.

  2. Blaszka średnia / 23X26/ wykładamy papierem do pieczenia , wlewamy połowę masy serowej , kładziemy wafelki np. wzdłuż , zalewamy drugą częścią masy. Pieczemy około 1 godz. w temp.170 *-180* C. Zostawiamy w kuchence do ostudzenia . Robimy lukier z cukru i wody , polewamy po wystudzonym cieście .Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

babcitereskiciasta 04 grudnia Pyszny serniczek, jeszcze z taką wkładką, mniam.:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń