Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik ze słoną nutą"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 59
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 159
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 207
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 59
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 159
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 207
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Składniki
ok. 70 minut
spodu zmiksować na jednolitą masę, rozłożyć w tortownicy o średnicy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia, schłodzić w lodówce. masy serowej zmiksować, rozłożyć na spodzie, piec ok. 50 minut w temperaturze ok. 175oC.
Na polewę: wlać śmietanę do rondelka, dodać cukier i połamaną czekoladę, gotować na niedużym ogniu do rozpuszczenia wszystkich składników i uzyskania jednolitej masy. Gotową polewę szybko zdjąć z ognia, bo, niestety, lubi się przypalać.
Sernik wyjąć z piekarnika, na wierzchu rozprowadzić polewę i ponownie włożyć do piekarnika na ok. 10 minut. Po upieczeniu pozostawić w piecu do wystygnięcia przy uchylonych drzwiczkach. Wystudzony włożyć na co najmniej 12 godzin do lodówki.Źródło: Twoje Imperium