Do góry

Desery Przepis na:

Sernikobrownie z malinami

Sernikobrownie z malinami

Autor: rzelkazag

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 158

Dodano: 23.06.2018

Odsłon: 3243

Jest lato, są maliny ;) A gdy jest paskudny dzień za oknem i dopada Cię choroba, warto się zaopatrzyć także w czekoladę. Jeśli to wszystko połączymy, to mamy niezły deser ;) I wszelkie smutki odchodzą w niepamięć!

Składniki

  • Składniki na blaszkę 19x28cm
  • Brownie:
  • 100g czekolady deserowej
  • 150g cukru
  • 60g masła
  • 2 jajka
  • Szczypta soli
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100g mąki pszennej tortowej
  • Masa serowa:
  • 3 jajka
  • 500g twarogu
  • 100g cukru
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 100g masła w temp. pokojowej
  • Dodatkowo:
  • 100g malin
  • 1 tabliczka białej czekolady
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Brownie:
    Czekoladę oraz masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej, a następnie studzimy. Dodajemy jajka, cukier oraz wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą mąkę. Wszystko miksujemy do połączenia składników i przelewamy na wyłożoną papierem blaszkę.

  2. Masa serowa:
    Masło miksujemy z cukrem, a następnie wbijamy po jednym jajku. Do masy dodajemy podwójnie zmielony twaróg, a na końcu mąkę ziemniaczaną. Miksujemy i przekładamy na brownie. Widelcem mieszamy na kształt ósemki i posypujemy malinami, delikatnie je dociskając. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 170⁰C piekarnika na ok 45 minut. Przestudzone polewamy białą czekoladą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń