Do góry

Desery Przepis na:

Sernikowa tęcza

Sernikowa tęcza

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Sernikowa tęcza"

Składniki

  • op. okrągłych biszkoptów
  • 80 dag waniliowego serka homogenizowanego
  • 20 dag kremówki
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 5 łyżeczek żelaty ny
  • po pół op. sześciu galaretek w różnych kolorach
  • dowolne owoce
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Przepis przysłała Edyta Bracka z Gdańska

  2. Żelatynę rozpuść w małej ilości wody, ostudź. Kremówkę ubij, dodając cukier puder i serek homogenizowany. Dodaj żelatynę, zmiksuj. Biszkopty ułóż w tortownicy, rozsmaruj masę serową.

  3. Na serniku zaznacz nożem 6 części. Na każdej ułóż inne pokrojone owoce, wciśnij. Schłodź.

  4. Jedną część odgrodź plastikowym separatorem (zgiętym na kształt litery V). Zalej jedną galaretką w innym kolorze niż owoce, przygotowaną w 125 ml wody. Schłodź. W ten sposób przygotuj co drugą cześć, schładzając.

  5. Do pozostałych separator nie będzie już potrzebny, bo stężałe galaretki oddzielą od siebie części.

  6. Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2,30 zł.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń