Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernikowy domek"
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 310
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 291
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 94
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 310
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 291
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 94
Składniki
Miękkie masło zmiksuj z cukrem pudrem na jednolitą jasną masę. Następnie stopniowo dodawaj po łyżce sera. Na folii aluminiowej w trzech rzędach rozłóż herbatniki i rozsmaruj na nich masę serową.
Wsuń obie ręce pod folię, pod każdy z zewnętrznych rzędów herbatników i unieś je jednocześnie – w taki sposób, by zamknęły się w kształt domku (trójkąta). Całość zawiń dość ściśle formując równy kształt. Włóż do lodówki na kilka godzin.
Następnego dnia ciasto polej polewą czekoladową. Ciasto krój nożem maczanym w gorącej wodzie.Źródło: Świat i Ludzie