Do góry

Desery Przepis na:

Seromak

Seromak

Autor: sereberko80

Przepisów i artykułów: 617 Ocena: 8758

Dodano: 07.04.2013

Odsłon: 9931

Seromak czyli dwa przepyszne ciasta w jednym :-)

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto serowe: oddzielić żółtka od białek. Żółtka zmiksować z cukrem na jasną, puszystą masę. Nadal ucierając, dodawać po łyżce twaróg, a na końcu stopione masło. Ucierać tak długo, aż powstanie puszysta masa. Ubić sztywną pianę z białek i delikatnie wymieszać z masą serową, mąką ziemniaczaną, proszkiem do pieczenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bllanchett 23 grudnia 2013 Czy mogłabym prosić o instrukcję co do masy makowej, bo właśnie zabrałam się za to ciasto ale nie wiem co mam zrobić z tymi wszystkimi składnikami z m.m. pilneeee!!!! :)) Odpowiedzi: 3 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

capri 07 kwietnia 2013 jeszcze nigdy nie piekłam, więc muszę to nadrobić, wygląda przepysznie, 6ka ode mnie :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń